BEL NU 035 - 772 08 38

Geen rioolaansluiting?

In Nederland wordt in principe al het afvalwater via de riolering afgevoerd. Op sommige plaatsen is echter geen rioolaansluiting mogelijk. Daar wordt het afvalwater per woning gezuiverd door middel van een septische put (van minimaal 6 m3) of IBA (Individuele Behandeling van Afvalwater).

Septische put

In een septische put wordt afvalwater van toiletten, douche en bad door bezinking, opdrijving en biologische afbraak gezuiverd. Eerst worden de vaste delen gescheiden van het afvalwater door de zwaartekracht. Bacteriën zorgen ervoor dat dit bezinksel vloeibaar wordt en verwijderen het daarna. Wat er vervolgens overblijft, moet na enige tijd verwijderd worden.

Zeep en schoonmaakmiddelen kunnen het proces in de septische put ernstig verstoren. Daarom moet men alleen milieuvriendelijke middelen gebruiken. Verder kunnen vaste materialen als vochtige doekjes de boel verstoppen.

Oude septische putten voldoen vaak niet aan de wettelijke eisen en dienen verwijderd te worden. Rioolservice Peer levert en plaatst KOMO gekeurde septische putten die voldoen aan de meest recente milieuwetgeving. Wij plaatsen door geheel Nederland het alternatief voor de oude septische put: IBA-klasse 1, ontworpen volgens EN 12566-1, dit is volgens Europese Bouwrichtlijnen verplicht voor alle lidstaten (CE-markering).

Hebt u specifieke wensen en eisen? Of hebt u gewoon een vraag? Neem dan gerust even contact op met Rioolservice Peer: uw vakkundige en betrouwbare partner voor installatie en onderhoud van septische putten.