BEL NU 035 - 772 08 38

Hebt u een oud huis?

Dan is het mogelijk dat de riolering van gresbuizen is gemaakt. Rioleringen van gresbuizen zijn zeer gevoelig voor verzakkingen die breuken kunnen veroorzaken. Ook wortels van planten en bomen kunnen voor beschadigingen zorgen, met een verstopte riolering als gevolg.

Bovendien is in sommige oude huizen nog een sterfput aanwezig. In een dergelijke put bezinken “zware” delen zoals ontlasting. De bacteriën in de put zorgen ervoor dat dit wordt verteerd. Maar door het gebruik van allerlei chemische middelen tegenwoordig wordt dit proces zodanig verstoord dat de put snel vol kan raken.

Ook nieuwe(re) huizen

Gemiddeld hebben mensen één keer per 5 jaar last van een rioolprobleem. Ongeveer een vijfde van die problemen worden veroorzaakt door een kapotte riolering. Ook leidingen van kunststof kunnen kapot gaan. Bijvoorbeeld door graafwerkzaamheden of verzakkingen in de tuin, verkeerde aanleg, teveel belasting, wortels van planten en bomen etc. Als een verstopping snel weer terugkomt dan is er meestal sprake van een kapotte riolering.

De vakkundige monteurs van Rioolservice Peer leggen nieuwe leidingen van hoogwaardige PVC met ontstopdoppen op diverse, goed bereikbare plaatsen.

Wanneer vervangen?

Oude en/of beschadigde riolen zijn in sommige gevallen niet meer te repareren en zullen dan (deels) vervangen moeten worden. Dit kunnen we met een camera inspectie vast stellen.

En als er gegraven moet worden, dan kunt u ervan op aan dat wij na onze werkzaamheden uw tuin zoveel mogelijk terugbrengen in de originele staat. Ook zorgen wij voor eventueel extra zand, grind of tegelwerk. U zult (bijna) niet zien dat wij geweest zijn!

U ontvangt na elke vernieuwing of aanleg van ons een gedetailleerde tekening met de leidingloop en de positie van de ontstopdoppen.

gresbuis

Een gresbuis is gemaakt van vette klei en chamotte met een glad en heel hard oppervlak.

schade-door-wortels
Wortels van bomen en planten kunnen grote schade toebrengen.

ontstopdop

De vakkundige monteurs van Rioolservice Peer leggen nieuwe leidingen van hoogwaardige PVC met ontstopdoppen op diverse, goed bereikbare plaatsen.

Rioolservice Peer is uw vakkundige en betrouwbare partner voor aanleg en onderhoud van uw afvoersystemen. Neem voor meer informatie of een vrijblijvende offerte gerust even contact op.