Dakgoten en regenpijpen

BEL NU 035 - 772 08 38

Overlopende dakgoot? Verstopte regenpijp?

Vele dakgoten en regenpijpen zijn niet opgewassen tegen de extreme regen van de laatste jaren. Dit geldt vooral voor oudere huizen en gebouwen, maar ook voor nieuwbouw.

Bij platte daken kan een slecht functionerende afvoer leiden tot een grote hoeveelheid water op het dak met alle gevolgen van dien, zoals lekkages etc. Dakgoten van schuine daken kunnen beschadigen en/of overlopen. Dit kan weer schade toebrengen aan bijvoorbeeld het schilderwerk.

Zinken dakgoten

Zinken dakgoten worden aangetast door vochtige bladeren, wat op termijn zal leiden tot lekkages ed.

Indien de regenpijp verstopt is dan maken wij deze schoon zodat het hemelwater weer goed afgevoerd kan worden. Indien gewenst kunnen wij met behulp van een camera de hele afvoer inspecteren. Ook het reinigen van uw dakgoot kunt u aan ons overlaten. Wij inspecteren de goot dan uiteraard meteen op defecten.

Voorkom problemen met hemelwaterafvoer

Het is belangrijk om uw dakgoten regelmatig te controleren en schoon te maken. Als er bomen dicht bij uw huis staan dan adviseren wij dat zelfs jaarlijks te (laten) doen.

Als u veel bomen rondom uw huis heeft dan is het aan te raden om boldraad roosters boven in de regenpijp te laten plaatsen om verstopping van de regenpijp te voorkomen. Zo voorkomt u dat er bladeren en takjes in de regenpijp terecht komen.

In sommige gevallen blijven verstoppingen van de regenpijp terug komen, ondanks de preventieve maatregelen. In dat geval kunnen wij, als ontstoppingsdienst, op bepaalde plekken ontstoppingsstukken aanbrengen zodat het verwijderen van de verstopping in de toekomst veel eenvoudiger wordt.

dakgoot-reinigen

Dakgoten schoonmaken?
Bel Rioolservice Peer.

regenpijp

Regenpijp verstopt? Bel Rioolservice Peer.

boldraad-rooster

Voorkom problemen:
Rioolservice Peer plaatst boldraadroosters.

Is het tijd voor een grondige inspectie, reiniging en/of ontstopping van uw dakgoten en hemelwater afvoer? Neem dan gerust even contact op met Rioolservice Peer voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.